Σπύρος Κιοσσές

Η Ελευθερία Θάνογλου κατάγεται από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές "Οι πέντε εποχές του κόκκινου"  (εκδ. Πικραμένος, 2017) και " α ν α π α ρ ά σ τ α σ η" (εκδ. Πικραμένος 2019).

Συμμετείχε σε ανθολογίες ποιημάτων και διηγημάτων. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική, την ιταλική, ισπανική και αλβανική γλώσσα.

Έχει συγγράψει επίσης θεατρικά κείμενα που αφορούσαν την  μουσική θεατρική παράσταση Μαρία Πολυδούρη "Μόνο γιατί με αγάπησες" (συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Δίπλα).

Ο Σπύρος Κιοσσές εργάζεται ως Ε.ΔΙ.Π. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας – Δημιουργικής γραφής στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στα κλασικά γράμματα και στην εκπαιδευτική έρευνα (Πανεπιστήμιο Ληντς και Πανεπιστήμιο Οξφόρδης).

Είναι διδάκτορας Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη δημιουργική γραφή (Τ.Ε.Φ.–Δ.Π.Θ.).

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η δημιουργική γραφή, η αφηγηματολογία και η διδακτική της λογοτεχνίας.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Εισαγωγή στη δημιουργική ανάγνωση και γραφή: Η συμβολή της αφηγηματολογίας» (εκδ. Κριτική, 2018) και της ποιητικής συλλογής «Το κάτω κάτω της γραφής» (εκδ. Μελάνι, 2018).

Δημοσιεύσεις του φιλοξενούνται σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Ροή νέων ειδήσεων
Ημερολόγιο Αναρτήσεων
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Εγγραφή στο Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved