Patras World Poetry Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας - Patras World Poetry Festival, φιλοξενεί 50 συνολικά ποιητές και ποιήτριες από 10 διαφορετικές χώρες του κόσμου.
Το πρόγραμμά του αποτελείται από ξεχωριστές δράσεις σε διαφορετικούς σημαντικούς χώρους της Πάτρας, με αναγνώσεις ποίησης, παρουσιάσεις πορτρέτων, ξεναγήσεις, εκθέσεις και αφιερώματα.

Καρπός της διοργάνωσης και παρακαταθήκη στη λογοτεχνία, αποτελεί η έκδοση από τα ποιήματα των συμμετεχόντων, στη γλώσσα του κάθε καλλιτέχνη, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

χαμηλές πτήσεις 20Χ20 λάδια σε καμβά 2020

Χρωματίζοντας τα κομμένα όνειρα 40X30 λάδια σε καμβά 2012

Φωτογραφία Γιώργος Ηλιάδης

Φυγή λάδια σε ξύλινο καλαπόδι 2015

Φορέας ιδεών νέας εσοδείας 20Χ20 ακρυλικά σε καμβά 2014

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.culturebook.gr/

1º ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)

portrait-12

 27 Σεπτεμβρίου 2018


«Η ποίηση ενώνει», ολοκληρώθηκε η Διεθνής Συνάντηση Ποίησης «Ars Poetica»Διαφ.

«Η ποίηση ενώνει». Μ' αυτές τις λέξεις αποχαιρέτησαν την πόλη των Πατρέων οι ποιητές και οι ποιήτριες που συμμετείχαν στη Διεθνή Συνάντηση Ποίησης Ars Poetica 1, που συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Ποιήσεως, που διευθύνεται από τον ποιητή Αντώνη Δ. Σκιαθά και το Διεθνές περιοδικό Ερατώ, που διευθύνεται από τον ποιητή Στέλιο Καραγιάννη.

Για τρεις ημέρες, στον πολυχώρο Επίκεντρο, σαράντα Έλληνες, Ισπανοί και Κύπριοι ποιητές και ποιήτριες συνομίλησαν με τα κείμενά τους με την ποιητική τέχνη.

Διεθνή Συνάντηση Ποίησης Ars Poetica 1

Οι καθηγητές πανεπιστημίου, Λίλη Αλεξιάδου, Κων/νος Παλαιολόγος και Ζώση Ζωγραφίδου, μαζί με τον Ισπανό Ελληνιστή Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χοράδο και τον Κύπριο ερευνητή της λογοτεχνίας Παναγιώτη Νικολαΐδη, εισηγήθηκαν και ανέπτυξαν τις αντίστοιχες ενότητες που αφορούσαν τις ποιητικές γενιές το ΄70 και το ΄80, τη σύγχρονη ισπανική ποίηση, αλλά και την κυπριακή ποίηση.

Διεθνή Συνάντηση Ποίησης Ars Poetica 1

Οι Έλληνες ποιητές: Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου, Γιώργος Μαρκόπουλος, Γιάννης Πατίλης, Σωτήρης Παστάκας, Νίκος Κατσαλίδας,Ξάνθος Μαϊντάς, Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Παντελής Μπουκάλας, Τασούλα Καραγεωργίου, Αντώνης Δ. Σκιαθάς, Γιώργος Κοζίας, Ηρώ Νικοπούλου, Γιάννης Τζανετάκης, Βαγγέλης Τασιόπουλος, Γιάννης Παππάς, Στέλιος Καραγιάννης, Γιάννης Τόλιας, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Πέτρος Γκολίτσης, Σταύρος Γκιργκένης, Ελευθερία Σταυράκη, Ελευθερία Θάνογλου, Αλέξανδρος Κόρδας, Δήμητρα Κουβάτα, Παυλίνα Μάρβιν, Γιώργος Ρούσκας, Βάλια Τσάιτα-Τσιλιμένη, Γιάννης Μ. Στρατούλιας,

συνομίλησαν με τους Κύπριους: Μιχάλη Παπαδόπουλο, Βάκη Λοϊζίδη, Γιώργο Χριστοδουλίδη, Στέφανo Σταυρίδη, Παναγιώτη Νικολαΐδη

και τους Ισπανούς: Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο, Χοσέ Αντόνιο Γκαρθία, Αντόνιο Ραμίρεθ Αλμάνθα, Πέδρο Ενρίκεθ, Μαρία Ροσάλ

καθ' όλες τις συνεδρίες του τριημέρου.

Διεθνή Συνάντηση Ποίησης Ars Poetica 1

Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, ο φιλόξενος κήπος του Επικέντρου έγινε ο χώρος όπου αντήλλαξαν απόψεις οι συμμετέχοντες συνοδευόμενοι από το γλυκόπιοτο κρασί της Αχάια Κλάους και τις ευρηματικές γεύσεις του Baron Rouge. Το Σάββατο οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία σε μια ποιητική συνάντηση με την Αρχαία Ελλάδα.

Την εκδήλωση κάλυψε και το ΚΥ.Π.Ε., Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων με τον Γιώργο Χριστοδουλίδη. Η επόμενη Ars Poetica θα αφορά την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και θα πραγματοποιηθεί το 2019.
ARS POETICA 1 - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ...
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΣΤΑ REGIONAL MEDIA AWAR...
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο
Guest
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Captcha Image

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved