Νίκος Παπαχριστόπουλος

Η Ελευθερία Θάνογλου κατάγεται από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές "Οι πέντε εποχές του κόκκινου"  (εκδ. Πικραμένος, 2017) και " α ν α π α ρ ά σ τ α σ η" (εκδ. Πικραμένος 2019).

Συμμετείχε σε ανθολογίες ποιημάτων και διηγημάτων. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική, την ιταλική, ισπανική και αλβανική γλώσσα.

Έχει συγγράψει επίσης θεατρικά κείμενα που αφορούσαν την  μουσική θεατρική παράσταση Μαρία Πολυδούρη "Μόνο γιατί με αγάπησες" (συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Δίπλα).

Ο Νίκος Παπαχριστόπουλος σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχανάλυση στο Πανεπιστήμιο Paris VIII-Saint Denis, στην ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο Paris VII-Denis Diderot, στην σημειολογία και την λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Paris VII-Denis Diderot, στην ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris I-Panthéon Sorbonne.

Είναι διδάκτορας του τμήματος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει συγγράψει, μεταφράσει και επιμεληθεί μελέτες για την ψυχανάλυση, την τέχνη και την θεωρία της λογοτεχνίας.

Είναι μέλος ΕΔΙΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ροή νέων ειδήσεων
Ημερολόγιο Αναρτήσεων
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Εγγραφή στο Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved