Γιώργος Ρούσκας

portrait-rouskas

Ήταν Πάσχα του 2016. Πέρασα για λίγο εκτάκτως να ευχηθώ στον σπουδαίο ποιητή Γιώργο Γεωργούση. Περιχαρής μου δίνει το βιβλίο του που μόλις έχει εκδοθεί Τα ποτάμια.Επιστρέφοντας με το μετρό, το άνοιξα και άρχισα να διαβάζω. Με ενθουσίασε τόσο, που ξεκίνησα άμεσα να γράφω γι' αυτό. Μετά από μήνες δουλειάς, άνοιξη του 2017, εκδόθηκε το βιβλίο μου Νυκτουργία Εμβαπτίσεως εις τα Ποτάμια του Γιώργου Γεωργούση. Ατυχώς, δεν πρόλαβε να το πάρει στα χέρια του, καθώς η μοίρα ήταν πιο γρήγορη απ' του τυπογραφείου τις μηχανές.
Ο Γιώργος Γεωργούσης με αγκάλιασε με ειλικρίνεια, με αυστηρότητα, με καλή πάντα πρόθεση. Στάθηκε κοντά μου απλά και αληθινά, εκτιμώντας την αγωνία και την αγάπη μου για τη γλώσσα. Με την απίστευτη ευρυμάθειά του, την σε βάθος γνώση αρχαίας και νέας ελληνικής (διάβαζε αρχαίους απευθείας από το πρωτότυπο), το ποιητικό του τάλαντο, τη σεμνότητά του, τη στάση ζωής του, το ύφος του, την αξιοπρέπειά του, τις αξίες του, στάθηκε σε εμένα δάσκαλος και φίλος. Χάρη στην προτροπή του να γράψω χαϊκού έγραψα τα Χαϊκού Νήματα που εκδόθηκαν το 2017. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

" Η λογοτεχνία, εκτός από τα επιφαινόμενα, έχει τη...
" Όλοι οι άνθρωποι είναι στρατευμένοι " - Του Γιάν...

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο
Guest
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Captcha Image

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - Patras World Poetry Festival 2020

«NATIONAL POETS»

19 -22 Νοεμβρίου 2020 - Online  Event

Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας θα πραγματοποιηθεί στις 19 -22 Νοέμβριου 2020 ζωντανά από το διαδίκτυο, έχει τίτλο θεματικό τίτλο «National Poets» (Εθνικοί Ποιητές) και σχεδιάζει να φιλοξενήσει 50 ποιητές και ποιήτριες από 15 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Παράλληλα θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του  τα «Βραβεία Ποίησης Jan Moreas 2019», καθώς οι εξελίξεις της επικαιρότητας μετέβαλλαν σημαντικά τις συνθήκες υλοποίησης των πολιτιστικών  εκδηλώσεων.

Περισσότερα εδώ...
site 700x1000