Γιώργος Χουλιάρας

portrait.jpghouliaras

Κάποτε στο Δουβλίνο: Μια ιστορία με τον Σέιμους Χήνυ

«Μην πεις σε κανέναν ότι έχεις προσκληθεί, γιατί θα είσαι ο μόνος μη Ιρλανδός», παρακάλεσε η φίλη που με είχε καλέσει σε ένα δείπνο στη Λέσχη Ηνωμένων Τεχνών.
  Είχε ιδρυθεί από τον κύκλο του Γέιτς και βρισκόταν κοντά στο γραφείο μου στο Δουβλίνο.
Όλη η πόλη θα ήθελε να βρεθεί εκεί, αλλά η αίθουσα χωρούσε εβδομήντα άτομα, όσα και τα χρόνια του Σέιμους Χήνυ, που νεαρός ποιητής κατέβαινε στη Λέσχη από το Μπέλφαστ και τώρα επρόκειτο να γίνει επίτιμο μέλος της.
  Φτάνοντας λίγο νωρίτερα, γνώρισα τον ζωγράφο που ήταν πρόεδρος της Λέσχης: «Εσύ είσαι ο Έλληνας ποιητής που είναι φίλος του Σέιμους», με ρώτησε και συνέχισε: «Γιατί δεν τον παρουσιάζεις απόψε;» «Τι απάντησα;» ρώτησα αργότερα τη φίλη μου. «Μια παύση υπήρξε μόνον», είπε, «και έπειτα τον ευχαρίστησες που δεν σε προειδοποίησε εγκαίρως, καθώς ίσως τότε χρειαζόσουν πολύ καιρό να σκεφτείς τι θα πεις».
  Εν τω μεταξύ έφτασαν η Μάρι και ο Σέιμους και πήγα να τους χαιρετήσω προσθέτοντας ότι μόλις στρατολογήθηκα και θα μιλούσα για το πώς έμαθαν ότι βραβεύτηκε με Νόμπελ,
ενώ συνταξίδευαν στην Ελλάδα με τη Σύνθια και τον Δημήτρη Χατζή, τον Ελληνοαμερικανό γλύπτη που ο Ομφαλός του σημάδευε την πλατεία του Χάρβαντ και πρώτος μου είχε πει την ιστορία.
  Δεν έχω όμως χρόνο να σας την πω, όπως ούτε την άλλη μετά την εκδήλωση, που αναφέρει το λήμμα «Λατινικά» στο «Λεξικό αναμνήσεων».

Αντώνης Ν. Δουκέλλης - "Διακαμός Ελπίδας"
"LAPTOP" Desmond Egan

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο
Guest
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Captcha Image

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - Patras World Poetry Festival 2020

«NATIONAL POETS»

19 -22 Νοεμβρίου 2020 - Online  Event

Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας θα πραγματοποιηθεί στις 19 -22 Νοέμβριου 2020 ζωντανά από το διαδίκτυο, έχει τίτλο θεματικό τίτλο «National Poets» (Εθνικοί Ποιητές) και σχεδιάζει να φιλοξενήσει 50 ποιητές και ποιήτριες από 15 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Παράλληλα θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του  τα «Βραβεία Ποίησης Jan Moreas 2019», καθώς οι εξελίξεις της επικαιρότητας μετέβαλλαν σημαντικά τις συνθήκες υλοποίησης των πολιτιστικών  εκδηλώσεων.

Περισσότερα εδώ...
site 700x1000