Λιάνα Σακελλίου

Η Ελευθερία Θάνογλου κατάγεται από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές "Οι πέντε εποχές του κόκκινου"  (εκδ. Πικραμένος, 2017) και " α ν α π α ρ ά σ τ α σ η" (εκδ. Πικραμένος 2019).

Συμμετείχε σε ανθολογίες ποιημάτων και διηγημάτων. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική, την ιταλική, ισπανική και αλβανική γλώσσα.

Έχει συγγράψει επίσης θεατρικά κείμενα που αφορούσαν την  μουσική θεατρική παράσταση Μαρία Πολυδούρη "Μόνο γιατί με αγάπησες" (συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Δίπλα).

Η Λιάνα Σακελλίου έχει εκδώσει 20 βιβλία κριτικής, ποίησης και μετάφρασης στην Ελλάδα, την Αμερική, τη Γαλλία και την Ρουμανία.

Τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει σε διεθνείς ανθολογίες και περιοδικά. Έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Fulbright, από το Βρετανικό Συμβούλιο, από το West Dean College και από το Πανεπιστήμιο της Coimbra, καθώς και τις υποτροφίες Stanley J. Seeger Visiting Research Fellowship του Παν/μίου του Princeton, και Marie Curie Intra-European Fellowship.

Σπούδασε αγγλόφωνη λογοτεχνία στο ΕΚΠΑ, συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου, του Έσσεξ και του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας.

Διδάσκει αμερικανική ποίηση και δημιουργική γραφή στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος (2013-2017)· ξένη ποίηση και δημιουργική γραφή στο Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος·

υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Διηγήματος (EUPL 2018), με θέμα “A European Story: EUPL Winners Write Europe”, καθώς και πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος (EUPL 2019).

Εξελέγη μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων το 2010 και του Δ.Σ. της από το 2017 έως το 2019.

Ροή νέων ειδήσεων
Ημερολόγιο Αναρτήσεων
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Εγγραφή στο Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved