ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΔΡΟΥΓΚΑ


Η Κλεονίκη Δρούγκα είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Ιστορικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτορας στην Ιστορία της Εκπαίδευσης από την Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ.

Οι ιδεολογικοί προσανατολισμοί της στρέφονται σε ζητήματα ιδεολογίας της ελληνικής εκπαίδευσης, τη ρητορική, τη δημιουργική γραφή, το σενάριο και τον κινηματογράφο.

Έχει εκδώσει ένα βιβλίο, ενώ επιστημονικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και εισηγήσεις της σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

Ως εκπαιδευτικός, στον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής/ Κινηματογράφου στον οποίο ήταν υπεύθυνη, συνέγραψε σενάρια μικρού μήκους ταινιών μυθοπλασίας και συνεργάστηκε σε ταινίες τεκμηρίωσης, από τις οποίες οι περισσότερες βραβεύτηκαν σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Εργάζεται στο Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ της Σχολής Καλών Τεχνών ως μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), με διδακτικό αντικείμενο «Σενάριο».

Επίσης, διετέλεσε, Επιστημονική Συνεργάτιδα στην Παιδαγωγική Σχολή, όπου δίδασκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμικές Σπουδές».

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved