Παρεμβάσεις

Η ποίηση είναι κώδικας ζωής, είναι ο τρόπος που περιγράφεται, ο τόπος και ο χρόνος βιωμένος. Ο τόπος που έζησε,που ασκήθηκε, που έπαθε, που έμαθε τον κόσμο ο ποιητής, είναι από τα κυρίαρχα της ποίησης του. Το Culture Bouk και το Γραφείο Ποίησης, στο πλαίσιο της αρχειακής καταγραφής των σύγχρονων ποιητών και ποιητριών στον " Τόπο των ποιητών " καταγράφει σε πρώτο επίπεδο το πως και το γιατί ο τόπος γονιμοποιεί το δημιούργημά του.

9-Γυναίκα με καπέλο, 50Χ35 εκ., ακρυλικό σε καμβά

27-Κατασκευή σε πλεξιγκλας ΙΙ, 24Χ24Χ10 εκ.

26-Κατασκευή σε πλεξιγκλας, 24Χ23Χ10 εκ.

25-Ενσυναίσθηση, 50Χ35 εκ. κάρβουνο σε χαρτί

24-Ύπαρξη, 50Χ35 εκ. κάρβουνο σε χαρτί

Το Ταξίδι/Στον φίλο μου Θανάση Νάκα που άρχισε να ταξιδεύει - Αντώνης Σκιαθάς

230895371_1841277036051336_6602292349092510220_n

Είναι εκείνα τα πρωινά που νοιώθεις στο πρόσωπο τον παγωμένο αέρα καθώς τα κουπιά λάμνουν στο νερό για να περάσει η βάρκα απέναντι. Ποιος είναι ο επιβάτης κάθε φορά και ποιος είναι αυτός που θρηνεί στην αποβάθρα για τον τρανό που έχει στη βάρκα αποσκευές και μέρες με ελευθερία γέννας, είναι της βιωτής παιχνίδια. Καθώς απομακρύνεται η βάρκα τα χρώματα της μνήμης αλλάζουν. Ο ορίζοντας της πλεύσης ορίζει πλέον το όριο των απ' εδώ που στο δικό τους χρόνο θα γίνουν απ' εκεί. Είναι και κείνο το νόμισμα που όταν έρθει η ώρα του, μένει μόνο του στο χέρι του επιβάτη για να πληρωθούν τα ναύλα. Είναι και εκείνος ο βαρκάρης που χωρίς πρόσωπο στέκεται στην πλώρη με την πλάτη θεόρατη να κρύβεται στην ομίχλη. 

Ο Θανάσης ήταν φίλος μου, ήταν από αυτούς που η ζωή μου ξάκρισε στους σημαντικούς, ήταν ο συνοδοιπόρος της αγαπημένης μου φίλης, έτη πολλά τώρα, Τζίνας Καλογήρου. Ο Θανάσης Νάκας ήταν ο γητευτής των λέξεων που τις δάμαζε γνωρίζοντας με ακρίβεια την αιωνιότητα της ύπαρξής τους. Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Θανάσης Νάκας, ήταν στυλοβάτης του Culture Book που δημιουργήσαμε με αγάπη για την Τέχνη του Λόγου, ο Θανάσης μας ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας του Είναι και οι ώρες της πτώσης της Τροίας που ψάχνεις τις λέξεις που τόσο πόνεσες για να περιγράψεις το ταξίδι. Είναι όμως και η δική τους μελωδία που σου κρατούν το ίσο στο μοιρολόι για τον αγαπημένο σου φίλο. 

Τζίνα, Μελίνα, Μιράντα σας κάνω μια ζεστή αγκαλιά και σας λέω κουράγιο για τον σύζυγο και τον πατέρα σας που αποχαιρετάμε όλοι οι δικοί του πλέον στην αποβάθρα κουνώντας μαντίλι σε έναν ΆΞΙΟ. 


Ημερολογιακές γραφές με θρήνο της 3ης Αυγούστου 2021

Με αφορμή την νέα ποιητική συλλογή της Ουρανίας Κ...
Απεβίωσε ο πολύτιμος συνεργάτης μας Θανάσης Νάκας
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο
Guest
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Captcha Image

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved