Εκδηλώσεις Γραφείου Ποιήσεως

9-Γυναίκα με καπέλο, 50Χ35 εκ., ακρυλικό σε καμβά

27-Κατασκευή σε πλεξιγκλας ΙΙ, 24Χ24Χ10 εκ.

26-Κατασκευή σε πλεξιγκλας, 24Χ23Χ10 εκ.

25-Ενσυναίσθηση, 50Χ35 εκ. κάρβουνο σε χαρτί

24-Ύπαρξη, 50Χ35 εκ. κάρβουνο σε χαρτί

ΔΩΡΑ ΜΕΝΤΗ / ΤΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΕΩΝ

ANTHI

 Το Γλωσσάριο των Ανθέων:

Ανθολογία Ποιημάτων για Λουλούδια εν Ανθηρώ Έλληνι Λόγω
Εκδόσεις «Πικραμένος»

Η ποιητική ανθολογία που επιμελήθηκε η Δώρα Μέντη «Το Γλωσσάριο των Ανθέων: Ανθολογία Ποιημάτων για Λουλούδια εν Ανθηρώ Έλληνι Λόγω» και έχει αγκαλιαστεί από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό αποτελεί μια ιδιαίτερα καλαίσθητη και χρηστική έκδοση με 200 ποιήματα από 103 νεοέλληνες ποιητές που έχουν γραφτεί για τα άνθη και εικαστικά έργα της Αρετούσας Ιερωνυμάκη.
Στην έναρξη της άνοιξης, λοιπόν, η ανθολογία θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρα 16.30, στον Βοτανικό Κήπο - Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, Κοινωφελές Ίδρυμα (Ιερά Οδός 401, Τ.Κ. 124 61 Χαϊδάρι). Στην εκδήλωση η Τόνια Καφετζάκη, φιλόλογος, θα μιλήσει με θέμα: «Το πράσινο της Αθήνας», ενώ η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα αναφερθεί στην εν λόγω ανθολογία παρουσιάζοντάς την.
Παράλληλα, θα συμμετάσχουν ζώντες νεοέλληνες ποιητές διαβάζοντας ανθολογημένα ποιήματά τους.
Οι εκδόσεις «Πικραμένος», λοιπόν, προσκαλούν λάτρεις των ανθέων και της ποίησης, λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, να ανταμώσουν και να μοιραστούν αναγνώσεις, συναισθήματα και εμπειρίες.

Αναφορικά με την έκδοση
Η Δώρα Μέντη, διδάσκ. Νεοελλ. Φιλολογίας ΕΚΠΑ, υπογράφει την έκδοση που περιλαμβάνει 200 ποιήματα από 103 Έλληνες ποιητές που θεματοποιούν 70 λουλούδια και άνθη, ανθοφόρα δέντρα και φυτά. Η έκδοση περιλαμβάνει 24 ακουαρέλες, εικαστικά έργα, της Αρετούσας Ιερωνυμάκη και χαιρετίζεται από τον Στέργιο Α. Πυρίντσο, Καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστημονικά υπεύθυνου του Βοτανικού Κήπου Πανεπιστημίου Κρήτης. Με ποιητικά «κορφολογήματα» από την αισθητική του 19ου και τις πινελιές του 21ου αιώνα η έκδοση απευθύνεται στον απαιτητικό αναγνώστη του σήμερα.
ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΤΡΑΣ
ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ 2
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο
Guest
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Captcha Image

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved