Πεζογραφικά πορτρέτα

Τα «Πεζογραφικά Πορτρέτα» παρουσιάζουν σε εβδομαδιαίο επίπεδο, κάθε Κυριακή, μέσα από αυτήν την σελίδα τη πεζογραφική δράση κάθε φορά ενός πεζογράφου ή μιας πεζογράφου που ζει και παράγει σήμερα τόσο στον ελλαδικό όσο και στον διεθνή χώρο. Η παρουσίαση καταφράφει τις απόψεις τους, τη συνάντηση τους με έναν σπουδαίο ομότεχνο, ένα χειρόγραφο απόσπασμα κειμένου, το οποίο συνοδεύεται κάθε φορά από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό και το απαιτούμενο ευσύνοπτο βιογραφικό.

Θα παρουσιάζονται από όλες τις υπάρχουσες εν δράσει «πεζογραφικές γενιές» της σύγχρονης Ελλάδας και του διεθνή χώρου, δίνοντας μ' αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στον αναγνώστη να μελετήσει το ψηφιδωτό της σύγχρονης πεζογραφίας, μέσα από την παρουσίαση των πεζογραφικών «προσωπικοτήτων» που δημιουργούν, έχουν εγνωσμένο πεζογραφικό βίο και διαμορφώνουν τον λογοτεχνικό ορίζοντα. Η καταγραφή αυτή έχει ως κύριο στόχο, παράλληλα με τα όποια γραμματολογικά χαρακτηριστικά να καταγραφούν και οι απόψεις των ιδίων των δημιουργών για την πεζογραφία.

yona-wallach

walt-whitman

yiannis-ritsos

ted-hughes

vladimir-mayakovsky

Ελένη Πριοβόλου

priovolo_20210110-114644_1

Το "Γραφείο Πεζογραφίας" ξεκινά την παρουσίαση των Ελλήνων και Ελληνίδων πεζογράφων στην εφημερίδα "Πελοπόννησος". Στο φύλλο της Κυριακής 10.01.2021  παρουσιάζεται το πεζογραφικό πορτρέτο της Ελένης Πριοβόλου!
Επιμέλεια σελίδας Αντώνης Δ. Σκιαθάς, Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος
Γραφείο Πεζογραφίας Ενότητα: "Πεζογραφικά Πορτρέτα

«7 + 1 διηγήματα για τον Ιανουάριο του 2021 στο Cu...
Οι γλωσσικοί πειραματισμοί της Ελένης Αρτεμίου-Φωτ...
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο
Guest
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Captcha Image

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved