Πεζογραφικά πορτρέτα

Τα «Πεζογραφικά Πορτρέτα» παρουσιάζουν κάθε Κυριακή, μέσα από αυτήν τη σελίδα, τη δράση ενός πεζογράφου ή μιας πεζογράφου που ζει και παράγει σήμερα τόσο στον ελλαδικό όσο και στον διεθνή χώρο. Η παρουσίαση καταγράφει τις απόψεις τους, τη συνάντησή τους με έναν σπουδαίο ομότεχνο, ένα χειρόγραφο απόσπασμα κειμένου, τα οποία συνοδεύονται κάθε φορά από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό και το απαιτούμενο ευσύνοπτο βιογραφικό.

Θα παρουσιάζονται φωνές από όλες τις υπάρχουσες «πεζογραφικές γενιές» της σύγχρονης Ελλάδας και του διεθνούς χώρου, δίνοντας μ' αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στον αναγνώστη να μελετήσει το ψηφιδωτό της σύγχρονης πεζογραφίας, μέσα από την παρουσίαση των «προσωπικοτήτων» που δημιουργούν και διαμορφώνουν τον λογοτεχνικό μας ορίζοντα. Η καταγραφή αυτή έχει ως κύριο στόχο, παράλληλα με τα όποια γραμματολογικά χαρακτηριστικά, να αποτυπώσει και τις απόψεις των ίδιων των δημιουργών.

9-Γυναίκα με καπέλο, 50Χ35 εκ., ακρυλικό σε καμβά

27-Κατασκευή σε πλεξιγκλας ΙΙ, 24Χ24Χ10 εκ.

26-Κατασκευή σε πλεξιγκλας, 24Χ23Χ10 εκ.

25-Ενσυναίσθηση, 50Χ35 εκ. κάρβουνο σε χαρτί

24-Ύπαρξη, 50Χ35 εκ. κάρβουνο σε χαρτί

Δύο χρόνια πεζογραφικά πορτρέτα (V)

portreta5-page-00_20230213-183320_1
Το Culture Book, το Γραφείον Ποιήσεως, το Γραφείον Πεζογραφίας σε συνεργασία με τον όμιλο της Πελοποννήσου, τα τελευταία έξι χρόνια παρουσίασαν με συνέπεια στο φύλλο της Κυριακής 300 ποιητές/τριες και συγγραφείς της σύγχρονης λογοτεχνικής σκηνής της χώρας μας.
Για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση παρουσιάσθηκαν οι δημιουργοί με συνεντεύξεις, βιογραφικά στοιχεία και ένα χειρόγραφο τους με τις αντίστοιχες φωτογραφίες τους.
Ήδη κυκλοφορούν τα ποιητικά πορτρέτα σε αυτοτελείς τόμους που ο καθένας περιλαμβάνει τα πορτρέτα του κάθε έτους. Οι τόμοι που έχουν εκδοθεί έχουν αποσταλεί στις έδρες νεοελληνικών σπουδών των πανεπιστημίων ανά τον κόσμο. Στον προγραμματισμό είναι η έκδοση και των πεζογραφικών πορτρέτων.
Ανακεφαλαιώνοντας την περίοδο των πεζογραφικών πορτρέτων που δημοσιεύθηκαν το 2021 και 2022 παρουσιάζουμε την συμπερίληψη 100 πεζογράφων από όλες τις λογοτεχνικές γενιές που δρουν σήμερα.
Στο αρχειακό υλικό του Culture Book έχουν καταχωρηθεί τόσο τα ποιητικά όσο και τα πεζογραφικά πορτρέτα.
Το culturebook.gr σε συνεργασία με προσωπικότητες των νεοελληνικών γραμμάτων, παρουσιάζει την λογοτεχνία που παράγεται σήμερα επικοινωνώντας με ελληνόφωνους αναγνώστες σε 50 χώρες του κόσμου.
Αφ' ενός τα Διεθνή Βραβεία Ποίησης Jean Moréas και αφ' ετέρου το Patras World Poetry Festival, υπηρετούν με τις δράσεις τους τόσο τον ορίζοντα της δημιουργίας όσο και το περιβάλλον της ιστορίας της λογοτεχνίας με τα αφιερώματα που δημιουργούμε.

Η συνέχεια για το 2023 είναι η παρουσίαση ελληνιστών ανά τον κόσμο, με στόχο να φιλοξενηθούν στις σελίδες του Culture Book όπως και της Πελοποννήσου το πλήθος των ανθρώπων που δημιουργούν και προβάλλουν την ελληνική λογοτεχνία στο εξωτερικό. 

«7 + 1 Ποιήματα για τον Φεβρουάριο του 2023 στο Cu...
Κωνσταντίνα Ρούση - Προς μελλοντικούς γονείς
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο
Guest
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023

Captcha Image

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved