Πεζογραφία

Στη στήλη της Πεζογραφίας φιλοξενούμε αδημοσίευτα διηγήματα ή αποσπάσματα εκτενέστερων πεζογραφικών έργων με ποικίλη θεματική, έκταση και τεχνοτροπία λογοτεχνών που έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη χρονολογικά παρουσία στο πεδίο της αφήγησης. Στόχος μας είναι αυτός που αποτελεί και τον ευρύτερο στόχο του Γραφείου Πεζογραφίας του culturebook, δηλαδή η καταγραφή όλης της ποικιλομορφίας της πεζογραφικής μας έκφρασης, όλες οι γενιές, κάθε δημιουργός που αφήνει με το προσωπικό του ύφος μία πολύτιμη ψηφίδα στο παλίμψηστο της ελληνικής λογοτεχνίας.

9-Γυναίκα με καπέλο, 50Χ35 εκ., ακρυλικό σε καμβά

27-Κατασκευή σε πλεξιγκλας ΙΙ, 24Χ24Χ10 εκ.

26-Κατασκευή σε πλεξιγκλας, 24Χ23Χ10 εκ.

25-Ενσυναίσθηση, 50Χ35 εκ. κάρβουνο σε χαρτί

24-Ύπαρξη, 50Χ35 εκ. κάρβουνο σε χαρτί

Νάνση Εξάρχου - Αψίδα του Θριάμβου

roofs-of-paris-landscape-and-urban-landscape

Ακροπατεί πάνω στην κόκκινη στέγη κρατώντας στην αγκαλιά του κάτι. Κάτι τυλιγμένο με τρυφερότητα και ανάγκη, κάτι προσφιλές και συνάμα μυστικό. Ο νεαρός εραστής διασχίζει το Παρίσι και επιστρέφει στο σπίτι του λίγο πριν το χάραμα, μέσα στο κόκκινο φως της μέρας. Τον πλησίασα φτερουγίζοντας και τιτιβίζοντας φαν το μα, φαν το μα, πού πη γαί νεις; Εκείνος ξαφνιάστηκε και κόντεψε να πέσει, αλλά τα εικοσιπέντε ριζικά του τον συγκράτησαν. Είδα πως μέσα στην αγκαλιά του κρατάει μια καρδιά. Μια καρδιά που το τραγούδι του παλμού της μετράει τον χρόνο. Χρόνο ρευστό που ενώνει το τώρα με το πριν και το μετά, που τον ταξιδεύει από τα περασμένα, τότε που έτρεχε ανέμελος στους κήπους να κυνηγά πουλιά, να κυνηγά κορίτσια, να κυνηγάει την φωτιά που έχει ανάμεσα στα σκέλια, να πηδάει πάνω από τον φράχτη του σπιτιού, να τρέχει στους δρόμους, ελεύθερος. Όπως τώρα που με το πρώτο φως της αυγής πάλι ελεύθερος και τροπαιοφόρος, επιστρέφει χορτασμένος έρωτα, περνώντας από στέγη σε στέγη, από ταράτσα σε ταράτσα, με μια ερωτευμένη καρδιά στην αγκαλιά του.
Επιστρέφει στην κάμαρα του, εκεί κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, στην κάμαρα που στους τοίχους της κρέμονται καρδιές γυναικών. Μόνο που στην τελευταία ταράτσα τον περιμένει η Ελβίρα, με κρυμμένο μαχαίρι. 

Αμάντα Μιχαλοπούλου
Δημήτρης Βαρβαρήγος: Συνομιλώντας με την Έλενα Χου...
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο
Guest
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Captcha Image

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved