Γιώργος Ρούσκας

Η Ελευθερία Θάνογλου κατάγεται από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές "Οι πέντε εποχές του κόκκινου"  (εκδ. Πικραμένος, 2017) και " α ν α π α ρ ά σ τ α σ η" (εκδ. Πικραμένος 2019).

Συμμετείχε σε ανθολογίες ποιημάτων και διηγημάτων. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική, την ιταλική, ισπανική και αλβανική γλώσσα.

Έχει συγγράψει επίσης θεατρικά κείμενα που αφορούσαν την  μουσική θεατρική παράσταση Μαρία Πολυδούρη "Μόνο γιατί με αγάπησες" (συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Δίπλα).

Ο Γιώργος Ρούσκας γεννήθηκε το 1962 στην Αττική. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Ποιητής.

Έχει εκδώσει εννέα βιβλία, από τα οποία τα έξι είναι ποίηση και τα άλλα τρία σχετικά με αυτήν. Έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα και ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ισπανικά.

Δημοσιεύει διηγήματα, δοκίμια, άρθρα και κριτικές αναγνώσεις λογοτεχνίας σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.

Εκτός από την ποίηση, αναπνέει με τη ζωγραφική (έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής) και την αγγειοπλαστική (μία ατομική έκθεση κεραμικής).

Ροή νέων ειδήσεων
Ημερολόγιο Αναρτήσεων
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Εγγραφή στο Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved