ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΑΒΑΝΗ


Η Ευαγγελία Αραβανή γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε Κλασσική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) σε όλα τα έτη σπουδών της. Αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα».

Με υποτροφία, επίσης, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και το 2002 έλαβε τον Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master) «Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης» του Τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη «Θεωρία και την πράξη της διδασκαλίας και της αξιολόγησης» με βαθμό «Άριστα».

Κατόπιν ως υπότροφος του ιδίου ιδρύματος ανέλαβε την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (Phd) στο τμήμα Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Παιδαγωγική και Ψυχολογική Διάσταση στη Διδασκαλία της Λογοτεχνίας». Ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή το 2007 και αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Τμήματος με βαθμό «Άριστα». Παράλληλα εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα (Post Doc) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Παιδαγωγικές, ψυχολογικές και διδακτικές διαστάσεις της Λογοτεχνίας».

Από το 2008 διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Κρήτης, Μακεδονίας και Πελοποννήσου το γνωστικό αντικείμενο: «Διδακτική των Νέων Ελληνικών: Θεωρία και Πράξη». Σήμερα διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών τα γνωστικά αντικείμενα: «Διδακτική της Λογοτεχνίας» και «Ανάγνωση- Φιλαναγνωσία και Παιδική Λογοτεχνία» και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής «Ποιητικός και Πεζός Λόγος». Είναι μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Γλώσσας και Γραμματισμού.

Το επιστημονικό, ερευνητικό και συγγραφικό της έργο επικεντρώνεται στη Διδακτική μεθοδολογία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και τη Δημιουργική Γραφή με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - Patras World Poetry Festival 2020

«NATIONAL POETS»

19 -22 Νοεμβρίου 2020 - Online  Event

Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας θα πραγματοποιηθεί στις 19 -22 Νοέμβριου 2020 ζωντανά από το διαδίκτυο, έχει τίτλο θεματικό τίτλο «National Poets» (Εθνικοί Ποιητές) και σχεδιάζει να φιλοξενήσει 50 ποιητές και ποιήτριες από 15 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Παράλληλα θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του  τα «Βραβεία Ποίησης Jan Moreas 2019», καθώς οι εξελίξεις της επικαιρότητας μετέβαλλαν σημαντικά τις συνθήκες υλοποίησης των πολιτιστικών  εκδηλώσεων.

Περισσότερα εδώ...
site 700x1000