Εικαστικά πορτρέτα

IMG_6581

IMG_6528

IMG_6081

IMG_6391

IMG_5939

ΒΑΣΩ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ

vaso-tsolakidou-profil

«Βλέπεις, είπε, είναι οι 'Αλλοι
και ανάγκη πάσα να τους αντικρίσεις..» Ο.Ε

..και ο φυσικός μου τρόπος να τους μιλώ, απομονώνοντας τη στιγμή που ο Έτερος, νιώθω να γίνεται κομμάτι μου. Η ανάγκη να τον ψηλαφήσω, να του δώσω υπόσταση, το βήμα για να μιλήσει. Δεν ξέρω αν ζωγραφίζω ή περιγράφω απλά μια ιστορία που θα' θελα ν' αλλάξω το τέλος της. Ίσως όλο αυτό, να είναι μια ενοχή που ασφυκτιά μες στα πινέλα μου κι επιζητώ να της δώσω ένα άλλοθι. Έχουν χαρακτηρίσει τη ζωγραφική μου, ως «πολιτική». Με τη βαθιά σημασία της λέξης , δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Ασφυκτιώντας και η ίδια σε κοινωνίες του «Εγώ», θέλω να ελπίζω πως τα έργα μου δίνουν φωνή στους αφανείς ήρωες του περιθωρίου. ». Ένα άμεσο βλέμμα στη διαχρονική μοναξιά του ανθρώπου.Για να είμαι ειλικρινής..θέλω να είναι «μια κλωτσιά στο στομάχι».

Ονομάζομαι Τσολακίδου Βάσω και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1964.

Είμαι αυτοδίδακτη ζωγράφος, αν εξαιρέσει κάποιος το μικρό διάστημα που είχα την χαρά και τιμή να μαθητεύσω δίπλα στον εικαστικό Γιάννη Καψιδάκη. Τα τελευταία χρόνια, διέθεσα τον χρόνο μου αποκλειστικά στην ζωγραφική, παίρνοντας μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τον Μάρτιο του 2017,τόλμησα την πρώτη μου ατομική έκθεση στον συνεταιριστικό χώρο του «Ωραίον Ντεπώ». Ακολούθησαν άλλες πέντε προσωπικές εκθέσεις αν και κάθε φορά σκέφτομαι, μήπως απλά θα έπρεπε να γράφω συνθήματα στους τοίχους..
ΖΥΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥ ΔΟΓΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ...
Ι.Γ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο
Guest
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Captcha Image

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - Patras World Poetry Festival 2020

«NATIONAL POETS»

19 -22 Νοεμβρίου 2020 - Online  Event

Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας θα πραγματοποιηθεί στις 19 -22 Νοέμβριου 2020 ζωντανά από το διαδίκτυο, έχει τίτλο θεματικό τίτλο «National Poets» (Εθνικοί Ποιητές) και σχεδιάζει να φιλοξενήσει 50 ποιητές και ποιήτριες από 15 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Παράλληλα θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του  τα «Βραβεία Ποίησης Jan Moreas 2019», καθώς οι εξελίξεις της επικαιρότητας μετέβαλλαν σημαντικά τις συνθήκες υλοποίησης των πολιτιστικών  εκδηλώσεων.

Περισσότερα εδώ...
site 700x1000