Εικαστικά πορτρέτα

IMG_6581

IMG_6528

IMG_6081

IMG_6391

IMG_5939

Αφροδίτη Γκρίζη

portrait.jpg--

Βιογραφικό

Η Αφροδίτη Γκρίζη γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε ζωγραφική στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και Θωμά Ζωγράφο όπου διακρίθηκε με υποτροφία καλύτερης επίδοσης από το ΙΚΥ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συντήρησης προϊστορικών και ανθρωπολογικών ευρημάτων με καθηγητή τον Δρ. Άρη Πουλιανό και ήταν μέλος της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος του παραρτήματος Πτολεμαΐδας για τέσσερα χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα καθώς και στην Μπιενάλε υδατογραφίας στο Κόσοβο. Είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια Κοζάνης. Διδάσκει επίσης ζωγραφική στο εικαστικό εργαστήρι «ΤΕΧΝΗentos» στην Πτολεμαΐδα.

Αιώνιον θήλυ

Πηγή έμπνευσης αυτής της ενότητας η γυναίκα που γεννά τον κόσμο, που μέσα σ' ένα αέναο φαύλο κύκλο, μετουσιώνεται σε Δημιουργό Ζωής. Μ' αυτή την δύναμη σμιλεύει την αρμονία σε όλα τα στάδια της ανθρώπινης υπόστασης. Φέρει μέσα της την ανάμνηση ενός χαμένου παράδεισου. Μητέρα, ερωμένη, κόρη, φίλη, αδερφή, βάλσαμο και πληγή, η γυναίκα είναι το αλάτι της Γης. Η επιλογή μικτής τεχνικής και η χρήση ετερόκλητων υλικών, όπως μετάξι, ακουαρέλα, μελάνι, κάρβουνο, ακρυλικά εμπλέκουν το ρεαλιστικό με το φαντασιακό ενώ το παρόν συνυπάρχει με το παρελθόν και το μέλλον. Ρευστές γραμμές και φόρμες μετουσιώνονται σε γυναικείες μορφές σε συνεχώς εξελισσόμενα περιβάλλοντα.

Αφροδίτη Γκρίζη
Μαρία Τζίκα
Ελένη Σαμπάνη - Ασπρόμαυρες συναντήσεις
 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο
Guest
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Captcha Image

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - Patras World Poetry Festival 2020

«NATIONAL POETS»

19 -22 Νοεμβρίου 2020 - Online  Event

Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας θα πραγματοποιηθεί στις 19 -22 Νοέμβριου 2020 ζωντανά από το διαδίκτυο, έχει τίτλο θεματικό τίτλο «National Poets» (Εθνικοί Ποιητές) και σχεδιάζει να φιλοξενήσει 50 ποιητές και ποιήτριες από 15 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Παράλληλα θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του  τα «Βραβεία Ποίησης Jan Moreas 2019», καθώς οι εξελίξεις της επικαιρότητας μετέβαλλαν σημαντικά τις συνθήκες υλοποίησης των πολιτιστικών  εκδηλώσεων.

Περισσότερα εδώ...
site 700x1000