Άννα Π. Βακάλη

Η Ελευθερία Θάνογλου κατάγεται από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές "Οι πέντε εποχές του κόκκινου"  (εκδ. Πικραμένος, 2017) και " α ν α π α ρ ά σ τ α σ η" (εκδ. Πικραμένος 2019).

Συμμετείχε σε ανθολογίες ποιημάτων και διηγημάτων. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική, την ιταλική, ισπανική και αλβανική γλώσσα.

Έχει συγγράψει επίσης θεατρικά κείμενα που αφορούσαν την  μουσική θεατρική παράσταση Μαρία Πολυδούρη "Μόνο γιατί με αγάπησες" (συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Δίπλα).

Η Αννα Π. Βακάλη από το 2017 είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π Δημιουργικής Γραφής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ για 15 χρόνια είχε εργαστεί ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Διαθέτει διδακτορικό δίπλωμα με θέμα «Η παραγωγή γραπτού λόγου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μετά το 1975: Από την Έκθεση στη Δημιουργική Γραφή» και μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας» και στην «Εκπαιδευτική Πολιτική και τη Μεθοδολογία Έρευνας».

Συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το Τμήμα Νηπιαγωγών στη διδασκαλία σχετικών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων, καθώς και στο ΠΜΣ Δημιουργική Γραφή του Παν. Δυτ. Μακεδονίας και στο ομώνυμο του ΕΑΠ.

Παράλληλα έχει διδάξει σε Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης σχετικά γνωστικά αντικείμενα, όπως επίσης και σε σχετικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σε περιφέρειες της χώρας, ενώ παρουσιάζει εισηγήσεις σε ημερίδες και συνέδρια και έχει κάνει ανάλογες δημοσιεύσεις με συναφή θέματα.

Ροή νέων ειδήσεων
Ημερολόγιο Αναρτήσεων
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Εγγραφή στο Newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved