Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

Ηχητικό απόσπασμα της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ για τον τόπο των ποιητών - από την Ελευθερία Θάνογλου

Αφιέρωμα στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ

Εισαγωγή - Επιμέλεια Αφιερώματος: Ζαχαρίας Κατσακός

Ο βιότοπος πολιτισμού Culture Book ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την ποίηση της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ. Απευθυνθήκαμε κυρίως σε νεότερους κριτικούς, μελετητές και ποιητές. Τους ευχαριστούμε θερμά και για την κατάθεση, αλλά και για την ουσιαστική συμβολή τους στο αφιέρωμα.

Θέσαμε ελεύθερα θέματα, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στο έργο της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ, όπως για παράδειγμα Για την ποίηση και για την ποιητική της, Ζεύγη αντιθέτων και αυτοαναφορικότητα, Μορφές και δομές του «σώματος», Εργοβιογραφία, Επιλογή από το έργο της, Η θεωρία του φύλου και του μύθου, Σωματικότητα και υπαρξιακός στοχασμός, Η λειτουργία της φαντασίας, Η «σταθερή απώλεια» και το φύλο, Η «μυθολογία» της εμπειρίας και του βιώματος, Τραύμα και βίωμα. Ζητήσαμε επίσης από τους συγγραφείς των κειμένων να καταθέσουν, όσο αυτό είναι βέβαια εφικτό, μια πιο σφαιρική, συνθετική, ευρεία και πολύπλευρη προσέγγιση για την ποίησή της. Τέλος, δεν θέσαμε σε αυτούς όριο συγκεκριμένου αριθμού λέξεων, εξαιτίας της ποικιλομορφίας, της ιδιαιτερότητας των κειμενικών ειδών, αλλά και της φύσης του αφιερώματος.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται περιλαμβάνουν τα ζητήματα που τέθηκαν και αναδεικνύουν με εμπεριστατωμένο λόγο την ιδιαιτερότητα της γραφής και τα χαρακτηριστικά της ποίησης και της ποιητικής της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ.  Καταχωρίζονται, τέλος, με βάση το πρώτο γράμμα του επωνύμου κάθε συγγραφέα.

Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά άλλων αφιερωμάτων που θα ακολουθήσουν.

Σας ευχόμαστε δημιουργική ανάγνωση.

Υποστηρικτές

Για να λαμβάνετε ενημέρωσεις, για όλες τις δράσεις του Culture Book, εγγραφείτε στο newsletter μας


© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved